Zmizelá Kutná Hora   »  Novinky

Předplatné kurzu architektury

Poznejte širokou plejádu architektonických slohů a stylů zastoupených v Kutné Hoře. Jako tip nabízíme předplatné vzdělávacího kurzu 10 slohů architektury v K. Hoře formou dárkového poukazu. Jde již o pátý - jubilejní ročník kurzu!

Kutná Hora a okolí je pokladnicí architektonických slohů od románského období až po současnost. Kromě nového pohledu na významné stavby gotiky a baroka se například dozvíte, ve kterém z kutnohorských domů se dosud skrývá renesance, kolik staveb se tu dochovalo z období kubismu a funkcionalismu, či jaké smělé projekty zde nakonec nebyly zrealizovány...

Na kurzisty čeká v deseti přednáškách v Dačického domě výuka teorie jednotlivých slohů na příkladech evropské, české a kutnohorské architektury a umění, a v deseti exkurzích pak návštěva staveb nebo jejich částí, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Seznam navštívených památek se každoročně rozrůstá s cílem výběru výstižnějších a zajímavějších příkladů. Poutavá je jistě také celodenní exkurze na Pražský hrad na závěr kurzu a pro ty nejzvídavější i exkurze zahraniční, například do Florencie nebo Říma.

Dárkový poukaz je pro vás k dispozici na recepci Dačického domu v Kutné Hoře, který má otevřeno denně 10–17 hod. V přiloženém letáku najdete detailní informace o kurzu včetně rozpisu lekcí a v obrazové galerii můžete nasát atmosféru minulých ročníků.

Těšíme se na vás!

Napište nám

Hledáme další prameny a sbírky!

Všechna políčka formuláře musí být vyplněná.
Buďte bez obav – vaše údaje jsou u nás v bezpečí a nikdy je nikomu neposkytneme.

Vyhledávání v digiarchivu