Zmizelá Kutná Hora   »  Novinky

PF 2020

Vážení přátelé Zmizelé Kutné Hory, uplynulý rok byl v historii projektu klíčový: Vyšla knížka Stavby první republiky v naší nové edici a internetové stránky prošly designovou a programátorskou úpravou. A jaké jsou naše plány do budoucna?

Desáté výročí vzniku projektu v roce 2019 bylo důležitým mezníkem. Naším cílem zůstává zpřístupnění mimořádného souboru historických obrazových pramenů Kutné Hory a bývalého kláštera v Sedlci nejširší veřejnosti a zároveň upevňování jedinečnosti projektu v rámci českých a evropských měst. Málokteré se totiž může prezentovat vlastním projektem podobného zaměření s vlastní knižní edicí a specializovanými webovými stránkami, jako právě Kutná Hora.

Nová knížka zaměřená na stavby, které obohatily město v letech 1920 - 1940 a řadě z nich patří čestné místo v dějinách české moderní architektury, zároveň založila novou ediční řadu. Kniha byla pokřtěna 11. 11. a je k dostání ve všech kutnohorských knihkupectvích, vybraných památkových objektech a také v e-shopu. K dnešnímu dni je vyskladněna polovina nákladu a již nyní připravujeme další díl, na který se můžete těšit už za dva roky! Jaké bude téma a barevné ladění nového dílu, to si zatím necháme jako tajemství ;-)

Webové stránky prošly programovací úpravou, která umožní snadnější prohlížení na mobilních telefonech a tabletech a jednotlivé sekce budou postupně aktualizovány a doplňovány o další novinky. V roce 2020 si mimo jiné připomeneme 100 let vstupu moderní architektury do města a především 25 let zápisu Kutné Hory na listinu UNESCO. S ohledem na současné možnosti jazykových překladačů na počítačových sítích byla s re-designem stránek zároveň zrušena jejich anglická mutace, registrovaná pod doménou lostkutnahora.cz.

Podpořte nás: Projekt Zmizelá Kutná Hora je neziskový a ačkoliv v roce 2009 vznikl z dotace Ministerstva kultury, udržitelnost zajišťuje autor projektu již deset let z vlastních prostředků. Projekt podpoříte zakoupením nové publikace Zmizelá Kutná Hora - Stavby první republiky nebo můžete zaslat třeba i symbolickou částku na účet číslo: 123-1089150287/0100, pro mezinárodní transakce: IBAN CZ6001000001231089150287, BIC/SWIFT Codes KOMBCZPPXXX. Příspěvek se zúčtuje vždy za příslušný kalendářní rok.

Do roku 2020 vám přejeme hodně zdraví, štěstí a pohody!

 

Napište nám

Hledáme další prameny a sbírky!

Všechna políčka formuláře musí být vyplněná.
Buďte bez obav – vaše údaje jsou u nás v bezpečí a nikdy je nikomu neposkytneme.

Vyhledávání v digiarchivu