Zmizelá Kutná Hora   »  Novinky

Nový díl knižní edice

Vybraným stavbám první republiky je věnován nový díl edice Zmizelé Kutné Hory. Kniha byla slavnostně představena za mimořádného zájmu veřejnosti v listopadu 2019 v Kafírnictví na Palackého náměstí v K. Hoře. K dostání je ve všech kutnohorských knihkupectvích, vybraných památkových objektech a také e-shopu. 

Literaturu s tematikou Kutné Hory obohatila na podzim nová publikace. Po deseti letech navázal historik umění a památkář PhDr. Aleš Pospíšil na svou úspěšnou obrazovou publikaci Zmizelá Kutná Hora a sepsal její pokračování. Podtitul Stavby první republiky dává tušit, že tentokrát nepůjde o budovy, které již zanikly, ale o stavby, které obohatily architekturu našeho města ve 20. a 30. letech minulého století. Čtenáři se tak v nové publikaci dočtou nejen o regulačním plánu meziválečné Kutné Hory, ale především se detailně seznámí s tehdejšími významnými stavbami, jakými jsou kino Modrý kříž, Tylovo divadlo, někdejší okresní úřad, bývalá městská spořitelna, modlitebna Církve bratrské, bývalá Krupičkova octárna, někdejší obchodní domy A. Brožka, J. Bláhy či J. Kozlíka a samozřejmě prvorepublikové vily a činžovní domy.

Popisy doplňuje množství dobových fotografií, plánů, kreseb i vizualizací. Na publikaci se vedle autora podílel grafik Jiří D. Dostál a fotograf Jiří Podrazil. Knihu vydalo nakladatelství IB Books.

Lukáš Provaz

 

Koupit knihu v externím e-shopu

Napište nám

Hledáme další prameny a sbírky!

Všechna políčka formuláře musí být vyplněná.
Buďte bez obav – vaše údaje jsou u nás v bezpečí a nikdy je nikomu neposkytneme.

Vyhledávání v digiarchivu